Er du redd for turbulens?

Her er litt inforrmasjon om turbulens

Av alle ting en med flyskrekk kan være redd for, rangerer turbulens øverst på skalaen. Det var som en dame sa på kurset, ”turbulensen bare understreker utryggheten, ikke bare er vi høyt oppe, men det skal hoppe og riste og gi følelsen av at du hele tiden skal falle ned

Turbulens er områder med urolig luft og kan sammenlignes med bølger på sjøen. Rundt jorden er det ulike jet vinderog noen ganger må flyene gjennom denne vinden som kalles turbulens. Du kan sammenligne det med en litt humpete vei, og det kjennes i bilen. På samme måte som bølger kjennes i båten. Flyet er konstruert for å tåle ekstreme påkjenninger. Det eneste som kan være farlig er at du ikke er fastspent i setet eller at det er løse gjenstander i cabinen. I dag er nye fly designet på en måte som gjør at turbulens blir mye svakere og opplevelsen for passasjerene om bord i flyet får det mer behagelig. Dette er på grunn av designet på fly vingen. Det varsles både før og under flyvning om hvor turbulensen befinner seg. Flyene som er i luften varsler også hverandre om områder med turbulens.

 Flyselskapene ønsker er å unngå for mye turbulens, ikke fordi det er farlig, men fordi det oppleves ubehagelig for deg som passasjer. Flyselskapene lever av at du er fornøyd og ønsker å beholde deg som kunde. Derfor etterstreber selskapene å legge flyruten i høyder og områder der det ikke er så mye turbulens. Samtidig må flyet forholde seg til andre fly i luften og angitte høyder og værforhold.En flytur uten turbulens er nesten unormalt. Nesten like unormalt som bevegelser i bussen eller bilen. Husk at flyet er designet for å tåle dette og turbulens er naturlig å møte på når du flyr.